Ex-vicecomisarul de Edineț, condamnat la 5 ani de închisoare pentru tortură

by Genko Genko

Procuratura Generală a anunțat despre condamnarea la închisoare a fostului vicecomisar al raionului Edineţ pentru torturarea unui subaltern. Potrivit datelor oficiale, cazul a avut loc în martie 2010, cînd inculpatul deţinea funcţia de vicecomisar al raionului Edineţ. Aflându-se în biroul său de serviciu, sub pretextul că un subaltern nu a acceptat să cumpere şi să consume cu el băuturi alcoolice, vicecomisarul l-a lovit cu picioarele şi pumnii peste cap.

După ce și-a lăsat subalternul în stare de inconştienţă, vicecomisarul l-a deposedat de cheile de la automobilul personal şi de pistolul din dotare. Totuși, când victima şi-a revenit şi a încercat să afle motivele agresiunilor, inculpatul l-a luat din nou la pumni şi i-a cerut 2000 de euro pentru a-i întoarce autoturismul şi pistolul din dotare.

Raportul de expertiză medico-legală arată că în rezultatul loviturilor aplicate de superior, victima s-a ales cu o comoţie cerebrală, mai multe echimoze pe cap, faţă și urechi; hemoragii subconjunctivale şi alte leziuni corporale.

Ex-vicecomisarul a fost condamnat la 5 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul MAI timp de 3 ani. De asemenea, inculpatul a fost obligat să-i achite părţii vătămate despăgubiri morale în valoare de 40 000 lei.

CITIȚI ȘI...