Ex-ministru al Mediului, despre vânătorul împușcat mortal la Sângerei: Vânătoarea era ilegală

Ex-ministru al Mediului, despre vânătorul împușcat mortal la Sângerei: Vânătoarea era ilegală

Un bărbat de 49 de ani a murit după ce arma unui coleg s-a descărcat accidental, la o vânătoare organizată în satul Nicolaevca, raionul Sângerei. Conform fostului ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, vânătoarea ar fi fost ilegală.

Din informațiile operative ale Poliției Naționale, care documenetază cazul, în urma unei sesiuni de vânătoare de fazani în stuhăria câmpului cu denumirea populară „Roșior”, bărbatul împreună cu alți prieteni au urcat în camionul cu care urmau să ajungă acasă. Într-un moment de neglijență, arma unuia dintre prietenii de vânătoare ai decedatului, a declanșat o împușcătură. Bărbatul de 48 de ani a ajuns la spital cu plagă prin împușcătură în regiunea fesieră, șoc hemoragic de gradul 2 și 3. Ulterior, acesta și-a pierdut viața.

Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, vânătoarea ar fi fost ilegală.

„Orice inspector de mediu și vânător știu mult-prea-bine că depistarea vânătorului cu arma încărcată în unitatea de transport este calificată drept încălcare a regulilor de vânătoare. Conform punctului 35 coroborat cu punctul 36 al aceleiași Anexe la Legea Regnului Animal, această acțiune este calificată drept braconaj, deci vânătorii de la Sângerei au realizat astăzi o acțiune de braconaj și această acțiune trebuie calificată în această cheie. Deci vânătoarea era ilegală. Altfel, vânătorii ar fi descărcat armele încă în stufărie”, a reacționat Munteanu..

Împușcătura s-ar fi produs după ce unul dintre vânători a agățat cureaua armei de cârligul de la remorcă, iar pușca s-a declanșat automat. În consecință, glontele a nimerit în fesa bărbatului.

Victima a fost transportată de urgență la spital, însă, în ciuda eforturilor medicilor, el a murit în scurt timp. Potrivit poliției, toți cei patru bărbați care au participat la vânătoarea de fazani aveau permis de port armă și carnet de vânătoare.

Victima este din satul Chișcăreni, raionul Sângerei, era căsătorit și avea doi copii.

0