Everton a realizat două transferuri spectaculoase; Un olandez și cel mai scump portar englez din istorie

Everton a realizat două transferuri spectaculoase; Un olandez și cel mai scump portar englez din istorie

Mijlocaşul olandez, Davy Klaassen și portarul englez Jordan Pickford au fost transferați de Everton, a anunţat site-ul oficial al clubului englez.

Internaţionalul olandez în vârstă de 24 de ani a semnat un contract pe cinci sezoane cu Everton, care a plătit 27 de milioane de euro pentru achiziţionarea sa.

Klaassen a plecat de la Ajax Amsterdam după şase ani în care a câştigat de trei ori titlul de campion al Olandei. În actualul sezon, el a marcat 14 goluri în 33 de meciuri în campionat şi două goluri în 14 partide în Europa League, competiție în care a pierdut finala în fața celor de la Manchester United.

Suma plătită în schimbul serviciilor portarului este un record pentru un portar englez: 28,6 milioane de euro.

“Este timpul potrivit pentru mine să ajung la un club uriaş precum Everton şi să arărt ce pot”, a spus Pickford, după ce şi-a pus semnătura pe o înţelegere până în 2022 pe Goodison Park, citat de site-ul echipei care a terminat sezonul trecut din Premier League pe locul şapte, cu 61 de puncte.

Jordan Pickford a strâns 33 de meciuri în sezonul trecut pentru Sunderland, formaţie retrogradată în Championship de pe ultima poziţie, reuşind să păstreze poarta intactă în doar cinci partide. 2.970 este totalul minutelor acumulate de Pickford între buturile formaţiei de pe Stadium of Light.

0