„Este prețul însângerat”. Moscova aruncă pe umerii SUA moartea generalului rus Asapov

„Este prețul însângerat”. Moscova aruncă pe umerii SUA moartea generalului rus Asapov

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov a declarat luni că „politica americană cu două feţe” este vinovată pentru moartea generalului Valeri Asapov, în Siria, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că Asapov a fost ucis de Statul Islamic, în apropiere de Deir Ezzor.

Moscova s-a plâns în legătură cu ceea ce a sugerat că ar fi legături suspecte de prietenie între miliţiile susţinute de SUA şi combatanţii Statului Islamic din zonă şi a acuzat Washingtonul că încearcă să oprească astfel avansarea armatei siriene.

„Moartea comandantului rus este preţul, preţul însângerat, pentru politica americană cu două feţe din Siria”, a spus Riabkov.

El a pus sub semnul întrebării intenţia Washingtonului de a lupta împotriva ISIS.

„Partea americană declară că este interesată de eliminarea ISIS (…), dar o parte dintre acţiunile sale arată că face opusul, iar unele obiective politice şi geopolitice sunt mai importante pentru Washington”, a adăugat el.

Anterior, miliţii siriene susţinute de SUA au afirmat că avioan de luptă rusă le-au lovit poziţiile din provincia Deir Ezzor, în apropiere de un câmp gazeifer cucerit săptămâna trecută de Statul Islamic. Rusia a negat acest lucru.

0