Este omul care controlează toată Moldova, dar își iese din minți când se întâmplă asta. Care este complexul lui Plahotniuc

Este omul care controlează toată Moldova, dar își iese din minți când se întâmplă asta. Care este complexul lui Plahotniuc

Deși pare a fi cel mai puternic om din Moldova, controlând întreaga țară, președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, este un om foarte complexat și își iese din pepeni atunci când cineva îi rostește numele. Cel puțin asta susțin cei care îl cunosc pe „Coordonator” mai aproape decât de la ecranele posturilor de televiziune, multe dintre care îi aparțin.

Unul dintre aceștia este și președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care a vorbit într-un interviu despre complexele președintelui Democrat. Astfel, potrivit lui Usatîi, acum trei ani, în lunile aprilie-mai 2014, când până la alegeri mai era circa jumătate de an, Plahotniuc îi propunea să meargă într-o coaliție după alegerile parlamentare și că poate chiar să-l critice, să spună că el este un om rău, dar cu o unică condiție – să nu-i rostească numele.

„Plahotniuc complexează. Atunci când este rostit numele său, își iese din minți, și nu contează cine îl rostește: o deriticatoare într-o grădiniță, un muncitor în câmp sau cineva din politicieni. E pur și simplu paranoic. Vorbeam odată cu el, iar la televizor cineva spunea ceva despre el. N-o să mă credeți ce s-a întâmplat. El pur și simplu explodează, începe să-și iasă din minți. Est un om foarte periculos, viclean și răzbunător”, a declarat președintele „Partidului Nostru” în cadrul unui interviu oferit portalului NewsMaker.

Întrebat care este conflictul său personal cu Vlad Plahotniuc, Renato Usatîi a menționat că acesta l-a avertizat că, dacă nu acceptă condițiile sale, îl va distruge, în primul rând mediatic și penal, ceea ce, în principiu, spune Usatîi, s-a și întâmplat.

„Plahotniuc a arătat că se ține de cuvânt. Iar eu mă țin de al meu și încerc să-i distrug regimul. Iată de unde vine conflictul cu Plahotniuc. Demult nu mai vorbesc despre Filat, vorbesc câteodată de Mișa Ghimpu (n.r. Mihai Ghimpu, liderul PL). Ce să fac acum, să construiesc eliberarea țării pe critica lui Iurie Leancă, Maia Laguta și alte careva organizații de buzunar pe care Plahotniuc le crează pentru a arăta lupta proeuropenilor cu prorușii?”, s-a mai întrebat Usatîi.

0