Erdogan: Turcia îi va distruge complet pe susţinătorii kurzilor din Siria

Erdogan: Turcia îi va distruge complet pe susţinătorii kurzilor din Siria

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, marţi, că Ankara îi „va distruge complet, în curând”, pe cei din Siria care au legături cu militanţii kurzi, aceștia fiind considerați o aripă a organizației Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Turcia a exprimat în repetate rânduri că nu este de acord cu decizia Statelor Unite de a oferi sprijin militar kurzilor sirieni, care luptă împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Președintele american Donald Trump l-a anunțat pe Recep Tayyip Erdogan, vineri, într-o conversaţie telefonică „productivă”, că SUA nu vor mai furniza arme combatanților kurzi din Siria.

Administraţia Trump a început din luna mai să înarmeze kurzii din Siria în contextul luptelor între aceștia și militanții islamiști pentru preluarea orașului Raqqa, fosta capitală de facto a organizației teroriste Stat Islamic.

În momentul de față, în Siria sunt prezenți în jur de 1.500 de militari americani, care iniţial veniseră pentru a pregăti Forţele Democrate Siriene (SDF) în campania antiteroristă.

0