Erdogan a ordonat cluburilor sportive din Turcia să-și schimbe numele stadioanelor pentru că nu-i place lui un cuvânt

by Genko Genko

Gruparea Galatasary Istanbul a decis, sâmbătă, să schimbe numele stadionului, până acum denumit Turk Telekom Arena, după ce președintele Recep Tayyip Erdogan a ordonat ca denumirea complexelor sportive din țară să nu mai conțină cuvântul „arena”.

Membrii Consiliului Director al clubului turc au decis retragerea cuvântului „arena” din denumirea stadionului, care oficial se numea Complexul Sportiv Ali Sami Yen-Turk Telekom Arena, informează Hurriyet Daily News.

Ali Sami Yen (1886-1951) a fost primul președinte al clubului din Istanbul, iar de luni Galatasaray va avea o incintă cu denumirea Turk Telekom Stadium.

Recep Tayyip Erdogan a anunțat, vineri, că a dat instrucțiuni ca niciun club din țară să nu aibă un stadion cu denumirea „arena”.

„Nu sunt de acord cu denumirea de arena. Știți ce se întâmplă acolo, nu? Oamenii erau omorâți în lupte cu animale”, a explicat Erdogan, referindu-se la amfiteatrele romane.

Ordinul lui Erdogan afectează și echipa Besiktas, care în prezent joacă pe Vodafone Arena. De asemenea, echipa de baschet Fenerbahce joacă pe Ulker Sports Arena, conform ziare.com.

CITIȚI ȘI...