Elon Musk: Inteligenţa artificială e mai periculoasă decât Coreea de Nord

Elon Musk: Inteligenţa artificială e mai periculoasă decât Coreea de Nord

Fondatorul Tesla, Elon Musk, susţine că ar trebui să ne temem de inteligenţa artificială (AI), care prezintă mai multe riscuri chiar decât Coreea de Nord, în condițiile încare Phenianul tot testează rachete în ultima vreme şi chiar a ameninţat că atacă o insula americană, punând pe jar o lume întreagă.

„Dacă nu eşti îngrijorat legat de siguranţă inteligenţei artificiale, ar trebui să fii. Prezintă un risc mai mare decât Coreea de Nord”, a scris antreprenorul miliardar pe Twitter vineri.

Musk, care este şi fondator al SpaceX, nu este împotriva inteligenţei artificiale. De altfel, Tesla foloseşte AI pentru sistemul sau Autopilot care le permite automobilelor să se conducă singure. Musk, însă, este de părere că AI ar trebui folosită cu mare grijă. El pledează pentru introducerea unei reglementări preventive în acest domeniu, arată Business Insider.

Acesta a mai scris pe Twitter că e nevoie de o astfel de reglementare şi pentru inteligenţa artificială, din moment ce aşa ceva există pentru absolut orice: „maşini, avioane, mâncare, medicamente”. „Şi inteligenţa artificială ar trebui reglementată”, a mai scris el vineri pe Twitter.

La jumătatea lunii iulie, Elon Musk a spus că „inteligenţa artificială este cea mai mare ameninţare pentru civilizaţia noastră”, în timpul unei conferinţe, în faţă guvernatorilor din SUA. Cu altă ocazie, el a afirmat că inteligenţa artificială e mai periculoasă decât bombele nucleare.

Recent, el a intrat chiar în polemică publică cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care e de cu totul altă părere.

0