Elevii din trei școli din țară nu au putut ajunge la ore ca urmare a drumurilor înzăpezite

Elevii din trei școli din țară nu au putut ajunge la ore ca urmare a drumurilor înzăpezite

Mai mulți copii din trei școli din țară nu au ajuns ieri, 1 martie, la ore pe motivul suspendării a trei rute școlare ca urmare a drumurilor înzăpezite. Este vorba de rutele din Schinoasa – Țibirica, raionul Călărași; Izvoare – Pohrebeni, raionul Orhei; și Purcari – Olănești, raionul Ștefan Vodă. Despre aceasta a informat astăzi Ministerul Economiei și Infrastructurii prin intermediul unui comunicat.

Conform informațiilor, sectorul de drum s. Schinoasa – s. Țibirica, raionul Călărași, este un drum public comunal, administrat de primăria localității Țibirica, care nu a fost asigurat cu un contract de întreținere pe timp de iarnă. Totuși, la data de 1 martie 2018, a fost semnat un contract cu S.A. „Drumuri Călărași”. Astfel, drumul a fost deblocat și s-a reluat circulația.

Cu referire la sectorul de drum s. Izvoare – s. Pohrebeni, raionul Orhei, autoritățile locale au informat că drumul a fost întroienit în noaptea de 1 martie, dar până la ora 07:00 acesta a fost deszăpezit, fiind antrenate două unități de utilaj special. Circulația a fost reluată și s-au efectuat rutele transportului public regulat din localitățile Izvoare și Șișcani. Motivul neexecutării rutei școlare nu este cunoscut.

Sectorul de drum s. Purcari – s. Olănești, raionul Ștefan Vodă, este administrat de Consiliul raional Ștefan Vodă, care are contract de întreținere pe timp de iarnă semnat cu compania „Credo Industry”. Conform informației prezentate, autobuzul care urma să transporte elevi a rămas blocat în curtea școlii, neajungând la rețeaua de drumuri publice.

0