(DOVEZI) Ucraina acuză Rusia că ar încerca să șteargă urmele în implicarea doborârii aeronavei MH17

by Genko Genko

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) declară că deține dovezi „incontestabile” care ar demonstra că Federația Rusă este implicată în doborârea aeronavei MH17, prăbușită joi în estul Ucrainei.

Potrivit lui Vitali Naida, șeful celulei de criză SBU create pentru anchetarea incidentului MH17, instalația de tip Buk, din care s-ar fi tras asupra aeronavei provine din Federația Rusă.

Mai mult chiar, rușii ar fi reușit deja să scoată instalațiile de tip Buk de pe teritoriul Ucrainei controlat de separatiști, acestea fiind readuse în Rusia.

Naida a declarat că SBU a furnizat deja aceste dovezi comunității internaționale, prezentând unele dintre ele și presei.

Astfel, Naida a prezentat o poză în care este văzută o dâră de fum care ar fi fost lăsată de către racheta din care s-a tras asupra aeronavei. Poza este realizată în localitatea Snijne, controlată de separatiști.

1405782272-9891-rossiya

Totodată, există o poză în care o instalație Buk este văzută în orașul Torez, apropiat de zona în care s-a prăbușit aeronava.

PM499image006

O instalație Buk în regiunea Donețk

PM237image008

Două instalații Buk surprinse în noaptea de joi spre vineri, după doborârea aeronavei. Acestea se îndreaptă spre Federația Rusă, iar în primul caz, două rachete sunt lipsă.

1405782272-3533-rossiya

SBU a prezentat și felul în care agenția de presă de stat a Rusiei, ITAR-TASS, scria la 29 iunie că separatiștii din Lugansk au în dotare instalații Buk, iar la 17 iulie, după doborârea aeronavei, că nu dețin așa ceva.

PM443image004

CITIȚI ȘI...