Două femei și un bărbat riscă ani grei de pușcărie pentru 17 capete de acuzare. Ar fi impus 10 persoane să ia credite și împrumuturi de 80 mii lei

Două femei și un bărbat riscă ani grei de pușcărie pentru 17 capete de acuzare. Ar fi impus 10 persoane să ia credite și împrumuturi de 80 mii lei

Trei membri ai unui grup criminal organizat format din două femei și un bărbat, cu vârstele cuprinse între 18 și 53 de ani, vor compărea pe banca acuzaților pentru 17 capete de acuzare, inclusiv: jaf, răpirea și privațiunea ilegală de libertate a unei persoane și o serie de escrocherii. Procuratura raionului Basarabeasca a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de învinuire a celor trei în judecată.

Potrivit probatoriului, acționând de comun acord și repartizând rolurile din timp, inculpații au racolat, în intervalul lunilor iunie-iulie curent, mai mulți locuitori ai raioanelor Comrat și Basarabeasca pe care, prin înșelăciune, i-au transportat la filialele unor instituții financiare din orașele Chișinău, Cimișlia, Hîncești și Comrat. Sub pretextul investirii unor sume de bani în activitatea unei firme, care de fapt nu exista, pe numele victimelor au fost perfectate contracte de împrumut, banii intrând ulterior, în posesia inculpaților.

Astfel, după această schemă, inculpații au înșelat 10 persoane, toate din familii social vulnerabile, o parte dintre care erau pensionari. Suma prejudiciului adus acestora fiind cifrată la peste 80 de mii de lei. De asemenea, inculpații mai sunt acuzați de răpirea unei femei, pe care au urcat-o cu forța în mașină și au dus-o la domiciliul unuia dintre aceștia, unde i-a fost luat buletinul de identitate. Timp de aproximativ o săptămână, cât aceasta a fost privată ilegal de libertate, inculpații au perfectat pe numele victimei credite de împrumut.

Într-un alt episod, membrii grupului criminal organizat mai sunt acuzați de procurori, că l-ar fi jefuit pe un bărbat, sustrăgându-i un telefon mobil.

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații, care anterior au mai fost în conflict cu legea, riscă de la 10 până la 13 ani închisoare.

0