„Dosarul farmaciştilor”: 8 persoane rămân în izolatorul CNA, iar alte 11 transferate în arest la domiciliu pentru 30 de zile

„Dosarul farmaciştilor”: 8 persoane rămân în izolatorul CNA, iar alte 11 transferate în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Opt persoane rămân în izolator, iar alte 11 – în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în „dosarul farmaciştilor”. Totodată, un medic-cardiolog este internat în spital cu probleme „cardiace”. Informaţia a fost oferită de şefa serviciului de presă al CNA, Angela Starinschi, după ce vineri, Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie a organizat o amplă acţiune soldată cu reţinerea a douăzeci de persoane, inclusiv angajaţi din domeniul ocrotirii sănătăţii şi reprezentanţi ai unor reţele farmaceutice.

„CNA nu vrea să umple puşcăriile cu doctori şi profesori. CNA vrea să facă regulă. Important ca acest lucru să-l înţeleagă mai multă lume”, a menţionat în context Starinschi.

Vedeţi şi: Angajaţi din domeniul sănătăţii şi agenţi ai unor lanţuri farmaceutice, reţinuţi de CNA şi PA pentru corupere şi abuz de serviciu

Potrivit ei, în izolatorul Centrului sunt 21 de persoane arestate, 16 sunt la penitenciar şi 33 sunt plasate în arest la domiciliu.

Pe parcursul săptămânii trecute în Cancelaria CNA au fost înregistrate 875 de materiale. Direcţia expertiză anticorupţie urmează să se expună asupra a 28 de proiecte de acte legislative; Direcţia instruiri şi interacţiune civilă a avut 9 instruiri în instituţii publice, iar pentru această săptămână sunt planificate alte 11 – în direcţiile de educaţie, la preturi şi la Agenţia servicii publice; în timp ce Direcţia analitică a finalizat 8 analize operaţionale, pe dosare penale, alte 25 de analize operaţionale şi 9 strategice urmând să fie efectuate.

În această săptămână sunt planificate opt şedinţe de judecată în dosarele CNA şi ale PA.

La Linia Naţională Anticorupţie au fost recepţionale 71 de apeluri dintre care 11 sunt de competenţa CNA. Faţă de săptămâna trecută, numărul apelurilor practic s-a dublat.

0