Dorin Chirtoacă ar putea prelua șefia PL până la finele acestui an. Ghimpu: E mai tânăr, mai energic și eu o să fiu alături

Dorin Chirtoacă ar putea prelua șefia PL până la finele acestui an. Ghimpu: E mai tânăr, mai energic și eu o să fiu alături

Fostul primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, ar putea prelua conducerea Partidului Liberal până la finele acestui an. Asta în cazul în care își va dori această funcție. Despre aceasta a vorbit actualul lider PL, unchiul lui Dorin Chirtoacă, Mihai Ghimpu, potrivit căruia acum situația e diferită față de vremea în care nepotul său era edil al capitalei.

„Dacă o să dorească, da. Și ieri am discutat un pic problema asta. Era una când era Dorin Chirtoacă primar general și alta – când nu mai are pe cap, pe umeri, această …”, a spus Ghimpu în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, întrebat dacă la următorul Congres al formațiunii Dorin Chirtoacă va prelua conducerea PL.

Totuși, liderul liberal a ținut să precizeze că, nu va ceda șefia formațiunii din considerentul că ar fi deja „slab”. „Am încă puteri, indiferent în ce funcție o să fiu. Dar nu mai are povara asta, e mai tânăr, mai energic și eu o să fiu alături. Oricum am făcut politică împreună”, a punctat Mihai Ghimpu.

„Așa că, eu cred că următorul președinte, la următorul Congres, când va fi el, dar trebuie să fie anul acesta până în toamnă, va fi Dorin Chirtoacă. Sunt convins că lumea așteaptă aceasta și Dorin va reveni pe aceeași poziție și rolul pe care l-a avut începând cu 2007, ca să ducem la bun sfârșit această luptă”, a concluzionat liberalul.

Dorin Chirtoacă ocupă în prezent funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Liberal.

0