Donald Tusk, ironic, după anunţul Theresei May, privind alegerile: „Hitchcock a regizat Brexit-ul”

Donald Tusk, ironic, după anunţul Theresei May, privind alegerile: „Hitchcock a regizat Brexit-ul”

Decizia Theresei May de a declansa alegeri anticipate este o rasturnare de situatie in scenariul de Brexit demna de Alfred Hitchcock, maestrul suspansului, a declarat oficialul UE care supravegheaza negocierile pentru iesirea Regatului din Uniune, potrivit Reuters.

„Hitchcock a regizat Brexitul: mai intai un cutremur si apoi tensiune in crestere”, a scris pe Twitter Donald Tusk, presedintele Consiliului European.

Șefa executivului britanic, Theresa May, a anunțat marți că a decis „fără tragere de inimă” să convoace alegeri generale anticipate pentru data de 8 iunie și a declarat că guvernul are planul potrivit pentru a negocia termenii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar că are nevoie de unitate politică la Londra, informează Reuters și EFE.

Într-un anunț-surpriză făcut în fața reședinței sale oficiale din Downing Street, May și-a comunicat decizia de a nu mai aștepta până în 2020, an în care trebuia să aibă loc următorul ciclu electoral. „Tocmai am prezidat reuniunea cabinetului unde am căzut de acord că guvernul ar trebui să convoace alegeri generale pentru data de 8 iunie”, a spus șefa executivului de la Londra, conform Agerpres.

„Este în interesul național”, a insistat May, citată de Xinhua. În opinia ei, singura cale de a garanta stabilitatea pentru anii ce vor urma este organizarea de alegeri anticipate, potrivit Reuters.

0