Donald Trump promite o soluție completă după inundațiile produse de furtuna Harvey în Texas

by Genko Genko

Președintele american Donald Trump a vizitat marți statul Texas, lovit de inundații de mari proporții după ploile aduse de furtuna tropicală Harvey, relatează Reuters și AFP. Confruntat cu cea mai mare calamitate naturală de când s-a instalat la Casa Albă, Trump a promis că guvernul federal al Statelor Unite va veni cu o soluție completă pentru criză.

În a patra zi de inundații, se aștepta ca 30.000 de oameni să aibă nevoie de adăposturi de urgență. Apele au făcut cel puțin nouă victime; a fost nevoie de evacuări în masă ale populației, iar orașul Houston, cel mai mare din Texas și al patrulea din SUA, este paralizat.

La Corpus Christi, în apropierea locului unde furtuna Harvey a ajuns pe țărm, Trump a afirmat că dorește o reacție exemplară a autorităților: „Vrem să facem treaba mai bine ca oricând”. El a adăugat că dezastrul „a fost de proporții epice. Nimeni nu a mai văzut așa ceva”.

La bordul aeronavei prezidențiale „Air Force One”, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a declarat presei că pe parcursul vizitei președintele Trump „are mare grijă să nu perturbe operațiunile de salvare în curs” și va reveni în Texas sâmbătă, în alte locuri din stat.

Reuters reamintește că uraganul Katrina, care a devastat New Orleans, cel mai mare oraș din statul american Louisiana, a lăsat în urmă 1800 de morți. Atunci, președintele George W. Bush a fost criticat pentru modul în care a intervenit administrația sa.

CITIȚI ȘI...