Donald Trump, primul preşedinte american care a ajuns aici: Despre ce loc este vorba

by Genko Genko

Donald Trump a devenit luni primul preşedinte american în funcţie care vizitează Oraşul Vechi din Ierusalim. În vizită în Israel, Trump s-a oprit şi la Biserica Sfântului Mormânt, împreună cu soţia sa, Melania, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Reprezentanţilor media nu li s-a permis să-l însoţească pe Donald Trump în timpul vizitei sale private în interiorul lăcaşului de cult, construit pe locul unde se crede că a fost crucificat şi îngropat pentru ca mai apoi să învie Iisus Hristos.

Vizita de două zile a preşedintelui american a determinat ridicarea nivelului de alertă în oraşul sfânt, peste 10.000 de agenţi fiind mobilizaţi pentru asigurarea pazei, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei israeliene Micky Rosenfeld.

Israelul consideră întreg Ierusalimul ca fiind capitala sa indivizibilă, în timp ce palestinienii vor să stabilească în partea estică a oraşului capitala statului la care ei aspiră. Donald Trump a promis în timpul campaniei sale electorale să mute ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim şi să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului.

CITIȚI ȘI...