Donald Trump, decorat în Arabia Saudită. Pentru ce a primit distincția președintele SUA

by Genko Genko

Președintele SUA, Donald Trump, a sosit sâmbătă în capitala Arabiei Saudite, Riad, în prima etapă a primului său turneu în străinătate de când a început mandatul de la Casa Albă. El a fost decorat de regele saudit Salman bin Abdulaziz pentru eforturile făcute de Trump privind încercarea de stabilire a păcii în regiune.

Regele Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz, l-a decorat la Riad pe președintele Stateleor Unite Donald Trump pentru eforturile de a consolida relațiile bilaterale și de a răspândi pacea și stabilitatea în întreaga lume, potrivit unui anunț făcut de curtea regală saudită, citat de DPA și Reuters.

Donald Trump a primit Medalia de aur Regele Abdulaziz „în semn de apreciere a legăturilor istorice strânse între Arabia Saudită şi Statele Unite ale Americii”, a precizat sursa citată.

Regele Salman bin Abdulaziz a declarat sâmbătă că vizita președintelui american Donald Trump în Arabia Saudită va întări cooperarea între cele două țări și va contribui la consolidarea securității globale.

„Domnule președinte, vizita dumneavoastră va întări cooperarea noastră strategică şi va contribui la securitatea și stabilitatea globală”, a declarat regele Salman într-un mesaj postat în limbile arabă și engleză pe contul său oficial de Twitter, arată Agerpres.

După vizita în Arabia Saudită, Trump va pleca în Israel, Vatican, Belgia și în Italia (Sicilia) – la reuniunea G7.

CITIȚI ȘI...