Donald Trump, decizie surprinzătoare în „saga întâlnirii cu Kim Jong-un”

Donald Trump, decizie surprinzătoare în „saga întâlnirii cu Kim Jong-un”

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a subliniat duminică „potențialul strălucitor” al Phenianului, lovit de severe sancțiuni internaționale, și a confirmat că o echipă americană se află în Coreea de Nord pentru a pregăti istorica sa întâlnire cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, relatează AFP.

„Echipa noastră americană a ajuns în Coreea de Nord pentru pregătirile summitului meu cu Kim Jong Un”, a scris președintele SUA pe Twitter, confirmând ultimele răsturnări de situație în această saga diplomatică cu un obiectiv totuși crucial avut în vedere: denuclearizarea Peninsulei Coreene unde Nordul și Sudul continuă să fie tehnic în război, la 65 de ani după încheierea conflictului.

„Coreea de Nord are un potențial strălucitor și va fi o mare națiune economică și financiară într-o bună zi. Kim Jong Un este de acord cu mine în această privință. Asta se va întâmpla!”, a mai scris el, fără să precizeze dacă se referă la faimosul summit ori la un viitor prosper pentru Coreea de Nord.

Anterior în cursul zilei de duminică, Departamentul de Stat anunțase că o delegație americană discută cu responsabili nord-coreeni la Panmunjon, în Zona demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei, despre un posibil summit SUA-Coreea de Nord.

„Continuăm să ne pregătim pentru o întâlnire între președintele Donald Trump și liderul nord-coreean, Kim Jong Un”, a precizat purtătoarea de cuvânt a diplomației de la Washington, Heather Nauert, într-un comunicat, citat de Agerpres.

0