Donald Trump dă înapoi în fața Rusiei. Liderul de la Casa Albă și-a amânat ultimele sancțiuni contra Moscovei

Donald Trump dă înapoi în fața Rusiei. Liderul de la Casa Albă și-a amânat ultimele sancțiuni contra Moscovei

Președintele american Donald Trump a amânat adoptarea unor noii sancțiuni contra Rusiei și pare puțin dispus să le aprobe, mai puțin dacă Moscova comite atacuri cibernetice sau provoacă, potrivit unui oficial guvernamental de rang înalt.

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU Nikki Haley a anunțat duminică faptul că administrația americană pregătește o nouă serie de măsuri contra Rusiei, cu scopul de a sancționa faptul că-l susține pe președintele sirian Bashar al-Assad.

Haley a declarat într-un interviu pentru postul CBS că aceste sancțiuni ar fi urmat să fie anunțate la începutul săptămânii de către secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin. Aceste sancțiuni, preciza ea, ar viza companii ruse suspectate de legături cu arsenalul chimic sirian.

„Ambasadoarea a mers prea departe de data asta”, a declarat acest oficial de rang înalt pentru Reuters, confirmând sub protecția anonimatului o informație dezvăluită de cotidianul The Washington Post (WP).

Donald Trump, a adăugat el, și-a luat decizia de teama unor noi sancțiuni, imediat după atacurile americane în Siria, în coordonare cu Franța și Marea Britanie, cu scopul de a nu-și complica inițiativele în vederea unor negocieri cu Vladimir Putin pe tema extremismului islamist, reglementarea Internetului și alte dosare în curs.

Președintele american, a adăugat sursa citată, rămâne convins că poate negocia cu omologul său rus, dar o multiplicare a declarațiilor și gesturilor negative îl va împiedica să obțină ceva.

Serviciile lui Nikki Haley nu au comentat.

0