Doi polițiști din Cahul, condamnați pentru acte de corupție

by Genko Genko

Doi poliţişti din Cahul au fost traşi la răspundere penală pentru comiterea coruperii pasive, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Serviciul Sud al Procuraturii Anticorupţie anunţă că, în perioada lunilor octombrie – noiembrie 2013, un inspector al Batalionului de Patrulare Sud, a pretins de la un şofer care conducea fără permis de conducere 1000 de lei pentru a nu-l trage la răspundere contravenţională.

În cel de-al doilea caz, în toamna anului trecut, un inspector al Inspectoratului de poliţie Cahul a pretins 2000 de lei de la un şofer implicat într-un accident rutier, pentru a nu se prezenta în instanţa de judecată ca agent constatator. Astfel, cazul urma să fie clasat, iar şoferului să-i fie restituit permisul de conducere. În ambele cazuri poliţiştii au fost reţinuţi în flagrant de procurori şi ofiţerii anticorupţie, imediat după primirea banilor.

În cazul primului poliţist, procurorii au înaintat un demers Ministerului Afacerilor Interne pentru iniţierea anchetei de serviciu, în urma căreia inspectorul a fost concediat din organele MAI, iar instanţa de judecată l-a condamnat la amendă în sumă de 26 mii de lei cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 3 ani.

În baza probelor prezentate de procurori, recent, şi celălalt poliţist a fost condamnat, fiindu-i stabilită o pedeapsă cu amendă în mărime de 20 mii de lei şi privare de dreptul de a ocupa funcţii în organele MAI pe un termen de 4 ani.

Ambele sentinţe sunt cu drept de atac.

CITIȚI ȘI...