Doi deținuți din Leova, condamnați suplimentar pentru pregătirea unui omor la comandă

Doi deținuți din Leova, condamnați suplimentar pentru pregătirea unui omor la comandă

Doi deținuți din Leova au fost condamnați cu pedepse reale pentru pregătirea, de la distanță, a unui omor. Potrivit procurorilor, deținutul care pregătea comiterea omorului i-a promis unui coleg de celulă o recompensă de zece mii de dolari.

Potrivit probatoriului acumulat de procurori, în ianuarie 2011, un deținut de la Penitenciarul din orașul Leova, care își ispășea pedeapsa pentru omorul soției sale, i-a propus unui coleg de celulă să găsească o persoană terță, pentru a executa omorul copiilor săi vitregi, ce urmau să moștenească averea soției cu care se afla în litigiu de partajare a averii moștenite.

În continuare, complicele, care era deținut pentru comiterea șantajului și tâlhăriei, a găsit o persoană căreia i-a promis la rândul său 7 mii de dolari. Dirijând la distanță printr-un telefon mobil, deținutul a pregătit asasinarea victimelor conform mai multor scenarii pentru a nu trezi careva dubii. În cele din urmă, potențialul executor a renunțat la comiterea crimei și a denunțat inculpații oamenilor legii.

În iunie 2016, instanța de fond i-a achitat pe inculpați, pe motiv că fapta nu întrunește elementele infracțiunii, iar procurorul a contestat sentința considerând-o ilegală.

Astfel, recent prin decizia Curții de Apel Chișinău, apelul procurorului a fost admis, inculpații fiind condamnați la 15, și respectiv, 10 ani de închisoare cu executare.

Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

0