Doi adolescenţi români, răpiţi în SUA şi obligaţi să fure bani din conturi

by Genko Genko

Doi adolescenţi români ar fi fost răpiţi în Statele Unite şi obligaţi să fure bani din conturile americanilor prin copierea informaţiilor de pe cardurile bancare. Informaţia a ieşit la iveală după ce băieţii de 15 ani au fost arestaţi, imediat după ce instalaseră o cameră video şi un aparat de copiat datele cardurilor la un bancomat.

Cei doi adolescenţi români, care stau cu acte legale în Statele Unite, au fost arestaţi în Santa Fe, adică la peste o mie de kilometri de Dallas, acolo unde aveau reşedinţa. Băieţii în vârstă de 15 ani le-au spus poliţiştilor că un bărbat pe nume „John” i-a adus în Santa Fe, unde i-a obligat să spioneze clienţii băncilor. Autorităţile americane cred că au de-a face cu un caz de trafic de persoane.

Mai multe agenţii investighează dacă nu cumva cei doi minori au fost răpiţi şi aduşi în New Mexico pentru a comite infracţiunile.

Avocaţii celor doi adolescenţi români au încercat să convingă instanţa din Santa Fe să-i elibereze, dar nu au obţinut o decizie favorabilă. Ei cred că tinerii nu sunt infractori, ci doar victimele unui traficant.

„Sunt arestaţi. Nu au mai fost în închisoare până acum. Sunt speriaţi şi nu vorbesc foarte bine engleza. Ar trebui să li se permită să se apere în acest caz în afara celulei”, spune Aaron Boland, avocatul celor doi români.

Părinţii celor doi băieţi au mers la Santa Fe pentru a discuta cu poliţia, însă nicio informaţie nu a fost făcută publică. Până când lucrurile vor fi lămurite, adolecenţii români în vârstă de 15 ani vor rămâne într-un centru pentru infractori minori.

CITIȚI ȘI...