Dodon sare în apărarea lui Usatîi: Actuala guvernare se răfuiește din nou pe el

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul PSRM Igor Dodon condamnă decizia magistraților de la Judecătoria Centru care au emis luni mandat de arest pe numele primarului de Bălți și liderului formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi și spune că în acest mod actuala guvernare „asmute organele de forță” asupra concurenților electorali.

Într-un mesaj pe o rețea de socializare, Dodon scrie că actuala guvernare se „răfuiește” din nou cu Usatîi, printr-o justiție „coruptă” și „subordonată puterii”.

„Aceasta guvernare este insuportabilă și face tot posibilul pentru a trezi furia oamenilor. Această guvernare continuă să acționeze mișelește, să asmute organele de forță asupra concurenților electorali, să fabrice dosare, să neutralizeze forțe ale opoziției. Vedem ce se întâmplă iarăși cu Renato Usatii, cu care guvernarea se răfuiește în mod brutal, printr-o justiție coruptă și subordonată puterii. Noi condamnăm atacurile puterii oligarhice asupra colegului nostru de opoziție de stânga”, se arată în mesajul lui Dodon.

Totodată, liderul socialiștilor a transmis un mesaj actualei guvernări, declarând că pe toți „hoții de la guvernare îi așteaptă pedeapsă pentru furtul miliardului și pentru alte ilegalități”.

„Înțelegem o dată în plus că e nevoie de o schimbare a puterii. Și această schimbare va începe în mod cardinal o dată cu preluarea funcției de președinte de către opoziția de stânga. Nu mult le-a rămas oligarhilor de la guvernare. Pe toți hoții de la guvernare îi așteaptă pedeapsa pentru furtul miliardului și pentru alte ilegalități.
Fără oligarhi și unioniști la guvernare”, se mai arată în mesajul lui Igor Dodon.

De menționat că, magistrații de la Judecătoria Centru au emis luni mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi. Astfel, Usatâi urmează să stea 30 de zile în arest. Totodată, a fost emis și mandat de dare în căutare internațională a acestuia. Usatîi are statut de bănuit în cazul tentativei de omor la comandă a bancherului rus Gherman Gorbunțov, deținător al cetățeniei Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...