Dodon riscă să fie suspendat din nou din funcție pentru „cinci minute”

Dodon riscă să fie suspendat din nou din funcție pentru „cinci minute”

Președintele Igor Dodon riscă să fie suspendat din nou din funcție, atâta timp cât va trebui promulgată legea privind combaterea propagandei rusești, care a fost introdusă în mare grabă de către PD pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului şi urmează a fi aprobată în două lecturi. Astfel, pentru a nu-şi păta imaginea, analistul politic Anatol Țăranu admite că şeful statului va fi suspendat din funcţie pentru „cinci minute”, aşa cum s-a întâmplat la învestirea ministrului Apărării, Eugen Sturza, când jurământul a fost primit de speakerul Andrian Candu, în calitate de președinte interimar al Republicii Moldova.

Țăranu a salutat graba PD de a supune dezbaterilor în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului de astăzi proiectul de lege privind aşa-zisa „combatere a propagandei ruseşti”, potrivit căruia iniţiativa de modificare a Codului audiovizualului vine ca un mecanism de asigurare a securității informaționale.

Totuşi, acesta admite că şeful statului, un pro-rus înrăit, va refuza promulgarea legii, astfel, guvernarea îl va suspenda pentru „cinci minute”.

„Cred că dânsul nu va promulga lege și va fi nevoie să fie deconectat din funcție pentru cinci minute”, a mai adăugat Țăranu.

Citeşte şi: (VIDEO) Dodon, umilit până la capăt: „Președintele interimar” a numit ministrul Apărării în Reședința de Stat

Anterior, Dodon a declarat în repetate rânduri că nu va semna nicio lege anti-rusească, inclusiv cea privind combaterea propagandei, chiar dacă aceasta va duce la organizarea unui referendum privind suspendarea sa din funcție.

Citeşte şi: (FOTO) Președintele ,,suspendat” a luat apă în gură, s-a refugiat pe Facebook, unde promovează campania Primei Doamne

După ce miercuri, presa rusă a anunțat că oligarhul şi liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc este învinuit de comiterea a cel puţin două omoruri, fapt pentru care Comitetul de anchetă al Federaţiei Ruse a înaintat în Judecătoria Basmannîi o cerere de reținere a lui Plahotniuc în lipsa acuzatului, acesta fiind dat în căutare internaţională, PD a pus proiectul privind „combaterea propagandei ruseşti” pe ordinea de zi a Parlamentului. La moment, proiectul este dezbătut în cadrul şedinţei Legislativului, urmând a fi aprobat în două lecturi.

0