Dodon pleacă, din nou, la Moscova; Putin l-a invitat la ceremoniile din 9 Mai

Dodon pleacă, din nou, la Moscova; Putin l-a invitat la ceremoniile din 9 Mai

Preşedintele Igor Dodon va efectua încă o vizită la Moscova. În capitala Federației Ruse, Dodon ar putea merge la 9 mai, pentru a participa la acțiunile din Piața Roșie.

Anunțul a fost făcut de șeful statului după o întrevedere cu Farit Muhametșin, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

„L-am informat pe domnul Ambasador despre rezultatele ședinței Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice de la Bișkek și decizia de principiu slde acordare a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Am confirmat participarea mea la evenimentele dedicate Marii Victorii care se vor desfășura în Piața Roșie. Menționez că acest lucru are loc pentru prima dată în ultimii 10 ani, când Președintele țării va participa la astfel de evenimente împreună cu un grup de veterani al Marelui Război Pentru Apărarea Patriei”, a anunțat Dodon.

Amintim că, preşedintele a fost la Moscova în prima vizită oficială, în perioada 16-18 ianuarie, dar și recent, în perioada 16-19 martie.

Rusia sărbătoreşte anual victoria Aliaţilor în al Doilea Război Mondial, pe data de 9 mai.

0