Dodon: Plahotniuc a furat 8 ani sub drapelul UE și acum vrea să fie mai catolic decât Papa

Dodon: Plahotniuc a furat 8 ani sub drapelul UE și acum vrea să fie mai catolic decât Papa

Președintele Igor Dodon susține că integrarea europeană a fost compromisă de către actuala guvernare în ultimii 8 ani, prin furturi și distrugerea statului. Astfel el a comentat inițiativa oligarhului Vladimir Plahotniuc de a fi introdus în Constituție un articol privind integrarea europeană.

El a declarat în cadrul unei conferințe de presă că dacă PD va insista asupra acestui subiect atunci el va convoca un referendum consultativ privind vectorul extern al țării.

„Cei care au distrus vectorul integrării europene, care au pus pe procuratură și judecătorii drapelul UE, dar fură mai mult decât se fura înainte, cei din cauza cărora oamenii au pierdut încrederea în integrarea europeană, acum vor să fie mai catolici decât Papa de la Roma”, a comentat Dodon inițiativa lui Plahotniuc.

El a făcut o adresare și către Uniunea Europeană, întrebându-se dacă Bruxelles-ul va permite „în continuare” ca guvernarea de la Chișinău „să-și bată joc de simbolurile europene așa cum a făcut timp de 8 ani”.

Partidul Democrat, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc, își dorește să modifice Constituția, introducând o nouă prevedere privind parcursul european al Republicii Moldova.

„Facem acest lucru pentru că ne dorim ca toată lumea să înțeleagă clar că drumul pe care mergem este integrarea europeană, iar toate instituțiile statului să acționeze doar pe această direcție”, a precizat Plahotniuc.

Pentru modificarea Constituției în Parlament este nevoie de votul a cel puțin 67 de deputați.

0