Dodon iese în fața Mitropolitului Vladimir. Vrea organizarea Consiliului Pan-Ortodox în Moldova pentru împăcarea întregii lumi creștine

Dodon iese în fața Mitropolitului Vladimir. Vrea organizarea Consiliului Pan-Ortodox în Moldova pentru împăcarea întregii lumi creștine

Președintele Igor Dodon vrea să-i împace pe reprezentanții Patriarhiilor Ruse și cea a Constantinopolului, venind cu invitația organizării în Moldova a Consiliului Pan-Ortodox. Asta după ce, astăzi, Patriarhia Rusă a luat decizia de a suspenda relațiile cu Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol, în contextul procedurii privind recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

Potrivit lui Dodon, Moldova este „o țară ortodoxă unică, amplasată în inima lumii creștine și anume ea (n.r. Moldova) poate deveni o platformă pentru întâlniri pentru toți păstorii principalelor biserici în această perioadă extrem de responsabilă”.

Vedeți și: Patriarhia Rusiei suspendă relațiile cu Patriarhia Constantinopolului după acordarea independenței Bisericii Ortodoxe din Ucraina

„Sunt convins că, cu eforturi comune, putem găsi calea spre rezolvare a acestei situații complicate”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai menționat că „situația creată în lumea ortodoxă” îi trezește, „ca unui creștin, o îngrijorare și regret profund”.

„Schisma bisericească poate deveni o rană nevindecată pe corpul întregii lumi ortodoxe. Autoritățile țărilor ortodoxe împreună cu capii bisericilor locale trebuie să întreprindă toate măsurile pentru depășirea acesteia”, a mai spus Dodon.

0