Dodon: Filat să-și dea o palmă peste față. Când s-a fotografiat lângă Putin, tremura de fericire

by Genko Genko

Președintele PSRM, Igor Dodon, consideră că liderul PLDM, Vlad Filat, dă dovadă de „perfidie” și „cinism” atunci când îi acuză pe socialiști de faptul că ar face jocurile Moscovei, întrucât chiar actuala alianță de guvernare ar fi fost susținută, la un moment dat, de către Rusia.

În opinia lui Dodon, puterea ar încerca s-o scoată din cursa electorală pentru funcția de bașcan al Găgăuziei pe Irina Vlah, candidata independentă susținută de PSRM și Moscova.

„Filat se plânge că Irina Vlah este susținută de politicieni de rang înalt din Rusia. Dar de ce acest Filat nu s-a plâns când Marian Lupu s-a fotografiat în scop electoral în parlamentarele din 2010 alături de președintele Dumei de Stat aa Federației Ruse?”, se întreabă Dodon într-o postare pe blogul său personal.

„De ce Filat nu și-a dat o palmă peste față atunci când se fotografia lângă președintele și prim-ministrul Federației Ruse și tremura de fericire?”, continuă Dodon, care califică „intenția guvernării de la Chișinău de a retrage candidații de stânga”, drept una „ilegală” și „idioată”.

Mai mult decât atât, Dodon recunoaște că este un politician prorus, dar consideră că aceasta nu este o problemă.

„Pericol pentru Moldova sunt nu socialiștii (pentru care au votat peste 320.000 de cetățeni), nu politicienii proruși (care reprezintă peste jumătate din populația țării), și nu găgăuzii, care sunt adevărați stataliști ai Republicii Moldova”, menționează liderul PSRM.

CITIȚI ȘI...