Dodon, despre SunStroke Project: Voi ați făcut mai mult decât unii ambasadori în întreaga lor carieră

Dodon, despre SunStroke Project: Voi ați făcut mai mult decât unii ambasadori în întreaga lor carieră

Membrii trupei SunStroke Project, Serghei Ialovițchi, Anton Ragoza și Serghei Stepanov, au fost decorați de președintele Igor Dodon cu distincția „Ordinul de Onoare”. Totodată, impresarul și producătorul formației, Dmitrii Sergheev, a fost decorat cu „Meritul Civic”. Distincțiile le-au fost conferite „pentru activitate de creație prodigioase, succese obținute la concursul internațional de cântec „Eurovision 2017” și contribuție substanțială la promovarea imaginii favorabile Republicii Moldova peste hotare”.

„Acele emoții pe care le-am simțit noi, toți cetățenii Republicii Moldova la sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă, în finală, sunt ceea ce ne lipsea nouă pe parcursul mai multor decenii. Sunt sigur că marea majoritate, datorită acestor băieți, s-au simțit mândri că sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Voi ați făcut mai mult decât unii ambasadori fac în întreaga lor carieră diplomatică. Ați ridicat prestigiul și imagina Republicii Moldova la nivelul cel mai înalt”, a menționat președintele Igor Dodon în discursul său dinaintea acordării distincțiilor de stat.

Șeful statului s-a adresat băieților și în limba rusă, aceștia fiind originari din Transnistria, menționând că „este foarte important ca voi să reprezentați toți cetățenii Republicii Moldova de pe malul stâng și drept al Nistrului”.

0