Dodon cere revocarea Ambasadorului Republicii Moldova la București

Dodon cere revocarea Ambasadorului Republicii Moldova la București

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va cere Guvernului revocarea lui Mihai Gribincea din funcția de Ambasador al Republicii Moldova la București.

Potrivit acestuia, Gribincea s-ar fi transformat în „avocatul unor politicieni din țara de reședință și a uitat cărui stat servește”.

„Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav când aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia”, se arată într-un mesaj al lui Dodon pe o rețea de socializare.

Președintele apreciază că Gribincea și-a permis să facă comentarii „impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador”, astfel va cere Guvernului revocarea acestuia din funcția de Ambasador al Republicii Moldova la București.

„Și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador. Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova”, a adăugat Igor Dodon.

Reacția președintelui vine după ce Gribincea a declarat luni, la un post român de televiziune, că există șanse mari ca decretul de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu să fie declarat neconstituțional.

0