Dodon, Candu și Filip, alături de 9 mai! Doar panglicile de la buchetele depuse au fost diferite

Dodon, Candu și Filip, alături de 9 mai! Doar panglicile de la buchetele depuse au fost diferite

Președintele Igor Dodon, președintele Parlamentului Andrian Candu și premierul Pavel Filip, au depus astăzi, jerbe de flori și au păstrat un minut de reculegere la Complexul memorial „Eternitate” în memoria eroilor celui de-al II-lea Război Mondial. La ceremonie au fost prezenți miniștri, deputați și reprezentanți ai corpului diplomatic, acreditat în Moldova. Deși toți trei aveau în mâini câte un buchet de trandafiri roșii asemănători, cele ale lui Candu și Filip erau legate cu câte o panglică tricolor. În schimb, șeful statului și-a etalat în piept o panglică bicolor, „Sfântul Gheorghe”.

„Am participat la ceremonia solemnă de depunere a florilor la Memorialul Gloriei Militare „Eternitate”, cu prilejul marii sărbători – Ziua Victoriei. Indiscutabil, eroii zilei de astăzi sunt veteranii. Le cinstim eroismul, ne închinăm în fața bărbăției lor și păstrăm memoria celor care nu mai sunt printre noi”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele Parlamentului a declarat că în această zi comemorăm amintirea tuturor celor care au luptat atât împotriva fascismului, cât și pentru viitor, libertate și independență. „Ne dorim pace, ne dorim ca nici o mamă să nu verse lacrimi. Pentru aceasta lucrăm, creștem bunăstarea oamenilor și depunem eforturi pentru reintegrarea țării”, a spus Andrian Candu, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului.

Potrivit premierului Pavel Filip a subliniat faptul că ziua de 9 mai este specială, fiind marcate concomitent Ziua Victoriei asupra fascismului și Ziua Europei. „Este o zi deosebită pentru că cinci ani apoi, după 9 mai 1945, a fost creată o nouă structură politică – Uniunea Europeană, o uniune care a dovedit că poate oferi cetățenilor țărilor membre o calitate mult mai bună a vieții și acest drum este viitorul Republicii Moldova. De aceea, astăzi învățăm lecțiile trecutului și punem bazele unui viitor pentru țara noastră”, a declarat Pavel Filip.

Conducerea țării a depus flori la „Focul Veşnic”, păstrând apoi un minut de reculegere în memoria eroilor căzuţi, timp în care au răsunat bătăi ale metronomului şi trei salve de foc efectuate de garda de onoare. A urmat depunerea de flori la stela „Eroilor Moldoveni”, la plăcile comemorative şi la monumentul „Maica Îndurerată”.

0