(DOC) Ziua Europei, sărbătorită astăzi la Chişinău; Iată evenimentele organizate

by Genko Genko

Cu ocazia Zilei Europei, Delegaţia Comisiei Europene la Chişinău organizează o nouă ediţie a „Orăşelului European” în Piaţa Marii Adunări Naţionale duminică, 10 mai, începând cu ora 13:00.

Ceremonia oficială de ianugurare a „Orășelului European Chișinău 2015” va începe la ora 13:00 și va fi urmată de un recital muzical susținut de formația „Brio Sonores”, dar și un concert cu participarea colectivelor artistice din Republica Moldova și statele membre UE.

Începând cu ora 14:00 chișinăuienii vor avea ocazia să participe la dezbateri publice, unde se vor discuta subiecte din diverse domenii.

De la 17:30 se va desfășura expoziția tinerilor artiști din Moldova organizată în contextul reformei VET, implementată cu suportul UE la Tipografia 5.

În Orăşelul European din Chişinău vor fi instalate corturi unde vor fi prezentate cele 30 de proiecte implementate cu fonduri europene în Republica Moldova. De asemenea, va fi organizat un master-cless de dansuri și un târg gastronomic oferit de ambasadele statelor membre UE.

Pe 16 mai, „Orăşelul European” va fi organizat şi în oraşul Soroca, în scuarul Cetăţii Soroca.

Vezi mai jos agenda completă a „Orășelului European Chișinău 2015” pentru Chișinău și Soroca:

CITIȚI ȘI...