(DOC) Ministerul Educaţiei mai lichidează o şcoală

(DOC) Ministerul Educaţiei mai lichidează o şcoală

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării cere lichidarea şcolii profesionale, din oraşul Ocniţa. Un proiect de lege în acest sens urmând a fi prezentat astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern.

Update: Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern.

Reprezentanții ministerului anunţă că vor asigura crearea comisiei de lichidare a şcolii profesional, dar şi vor asigura transportarea mijloacelor fixe şi circulante din gestiunii şcolii profesionale, din oraşul Ocniţa, în gestiunii şcolii profesionale, din oraşul Briceni, în termen de două luni de la publicarea prezentei hotărâri.

Conform notei informative a proiectului, echipamentul tehnic de specialitate pentru instruirea elevilor este învechi iar o parte defect. Din acest motiv instituția nu are posibilitatea de a presta servicii educaționale de calitate și de formare profesională.

De asemenea, se menționează că din cele 11 cadre didactice – 9 sunt de vârstă pensionară, iar trei activează prin cumul.

În anul de studii 2016-2017 în Școala Profesională din or. Ocnița au fost înregistratori 85 de elevi, deși capacitatea școlii este de 420 de locuri.

0