(DOC) Din 1 octombrie, se instituie stare de urgență în sănătate publică în mai multe localități din țară. Află care sunt acestea

by D M

Comisia națională extraordinară de sănătate publică a decis luni, 28 septembrie, să instituie, din 1 octombrie 2020, stare de urgență în sănătate publică în unitățile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2. Este vorba despre mai multe raioane din țară, inclusiv municipiile Chișinău și Bălți.

În documentul care a fost publicată pe site-ul Guvernului se menționează că decizia Comisiei vine în urma unei analize a evoluției situației epidemiologice. Potrivit acesteia, situația epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată, în principal, de tendințele negative majore atestate în anumite unități administrativ-teritoriale ale țării.

Comisia a mai decis că ajustarea, înăsprirea sau relaxarea măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituțiilor de învățământ, instituțiilor medico-sanitare, instituțiilor de prestare a serviciilor publice, instituțiilor de ordine publică, a agenților economici, birourilor electorale și a secțiilor de votare, vor fi coordonate în prealabil cu Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Măsurile de sănătate publică vor fi ajustate periodic în funcție de situația epidemiologică, se mai arată în decizia Comisiei naționale extraordinară de sănătate publică.

Mai jos este textul Hotărârii nr. 33, din 28 septembrie 2020, ce include lista localităților și gradul de alertă pe unități administrativ-teritoriale. 

Totodată, hotărârea Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică include măsurile de protecție și prevenire a răspândirii infecției COVID-19. 

 

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu