(DOC) Ca la moldoveni! Au cheltuit 400.000 de lei pentru fundația gardului parcării din spatele Parlamentului, dar au uitat de poartă

(DOC) Ca la moldoveni! Au cheltuit 400.000 de lei pentru fundația gardului parcării din spatele Parlamentului, dar au uitat de poartă

Amenajarea parcării din spatele clădirii Parlamentului a costat până acum circa 400 de mii de lei, alocați din bugetul statului. Asta deși, până în prezent au fost defrișați 29 de arbori și a fost turnată fundația pentru viitorul gard, costurile căruia, potrivit unor declarații anterioare, ar urma să ajungă la circa cinci milioane de lei. Mai mult, recent, o parte a fundației a fost demolată, iar „devizul de cheltuieli pentru construcția gardului urmează a fi modificat”.

Informația se conține într-un răspuns oferit deputatei liberale Alina Zotea de către secretarul general de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii Iulia Costin. În scrisoarea de răspuns se afirmă că „amenajarea parcărilor pe teritoriul adiacent clădirii Parlamentului” s-a propus „ținând cont de faptul că, locuri pentru parcarea mașinilor, în zilele când se petrec ședințele în plen a Parlamentului sunt insuficiente”.

Vedeți și: Ciocănitoarele și dăunătorii xilofagi, găsiți „vinovați” în tăierea a 29 de arbori de circa 40 de ani din spatele Parlamentului

Documentația de proiect însă, care prevede intrarea în parcare din strada Corobceanu, colț cu Sfatul Țării, a fost elaborată deja după turnarea fundației gardului. Astfel, „s-a luat decizia de a demola 25,2 m. pentru asigurarea accesului în parcare, cu construcția porții, gheretei de pază, sistemului de acces-control și supraveghere video”, se arată în răspunsul secretatului de Stat al Ministerului Economiei, care mai precizează că „demolarea porțiunii de fundație este executată din contul antreprenorului”.

Devizul de cheltuieli însă urmează a fi modificat „din motivul excluderii a 3 secții metalice și confecționarea porții”.

Citiți și: Parlamentul se pregătește de primirea deputaților din teritoriu?! Cel puțin 15 arbori din spatele clădirii, tăiați pentru amenajarea unei parcări

„Costul lucrărilor de construcție a fundației, până în prezent este de 393,2 mii lei”, se mai arată în răspunsul Iuliei Costin.

Deputata Alina Zotea afirmă că „cele mai #scumpe parcări din R. Moldova sunt pentru deputați”. „Am primit răspuns că după ce au fost inițiate lucrările și s-au cheltuit aproape 400 000 lei pentru fundația unui gard de protecție al Parlamentului, planurile s-au schimbat și cei de la Ministerul Economiei și Infrastructurii au decis să #demoleze fundația și să mai amenajeze încă câteva parcări. Deci, din #incompetență, au fost cheltuiți aproape 400 000 lei din bugetul țării, adică din banii cetățenilor”, scrie aceasta pa pagina sa de Facebook.

„Va răspunde cineva pentru irosirea a 400 000 lei sau tot vor fi puși pe seama cetățenilor așa cum a fost pus și miliardul furat…???”, se mai întreabă deputata Partidului Liberal.

0