(DOC) Aflat în arest la domiciliu, Chirinciuc și-a publicat raportul de activitate ca ministru: „Pot spune cu încredere că mi-a reușit”

(DOC) Aflat în arest la domiciliu, Chirinciuc și-a publicat raportul de activitate ca ministru: „Pot spune cu încredere că mi-a reușit”

Fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, condamnat pe 9 august, la un an și 4 luni de închisoare cu suspendare fiind găsit vinovat de abuz în serviciu și trafic de influență în utilizarea unor fonduri europene, a publicat un raport de activitate pentru perioada 2015-2017.

„Prin prezentul raport am încercat să sintetizez cele mai importante reforme pe care le-am promovat, și pe care am reușit să le realizez sau inițiez din postura de ministru pe care am deținut-o din august 2015 până în mai 2017″, scrie ex-ministrul, revocat din funcţie pe 30 mai 2017.

Fostul ministru spune că a fost un mandat dificil, „muncind într-un guvern de coaliție, am fost adesea pus în situația în care trebuia să înfrunt rezistența, inclusiv din interiorul guvernului. În plus, aveam constrângeri semnificative sub aspect administrativ și conjunctural”.

Iurie Chirinciuc amintește că austeritatea bugetară din 2015, consecință a furtului din sistemul bancar a venit să afecteze foarte mult infrastructura drumurilor, dar și întregul sector de reabilitare și întreținere.

„Contractele internaționale de reabilitare erau blocate, iar statul nu acționa ca un adevărat beneficiar, admițând, pe unele contracte, întârzieri de mai bine de 4 ani de zile fapt ce a dus la întârzieri semnificative în implementarea tuturor contractelor de reabilitare” susține ex-ministrul.

Totodată, „acesta menționează că făcând bilanțul mandatului de ministru pot spune cu încredere că mi-a reușit”, mai menționează Iurie Chirinciuc.

Raportul de Activitate Al Ministrului Iurie Chirinciuc 2015-2017 by Iurie Chirinciuc on Scribd

0