Doar două jucătoare mai pot spera să ia de la Halep titlul de Nr.1 mondial înainte de sferturile de la Melbourne

Doar două jucătoare mai pot spera să ia de la Halep titlul de Nr.1 mondial înainte de sferturile de la Melbourne

La începutul Australian Open, erau șase jucătoare care teoretic puteau să obțină locul unu mondial la finalul turneului de la Melbourne. Înaintea meciurilor e semifinală, doar două jucătoare mai pot pretinde la locul ocupat acum de Simona Halep, ceea ce înseamnă că fie jucătoarea română nu va intra în finală, fie o vor învinge acolo. Până atunci însă, românca rămâne „Nr. 1”.

Din cele șase, mai întâi a ieșit Garbine Muguruza şi Jelena Ostapenko, eliminate repede, au ieșit din cursa pentru locul unu mondial. Învinsă în sferturi, Elina Svitolina nu mai e nici ea în calcule.

Astfel, lupta se reduce acum la trei tenismene: Simona Halep, Caroline Wozniacki şi Karolina Pliskova.

Pentru jucătoarea din Cehia e cel mai greu: Pliskova trebuie să treacă de Halep, să ajungă în finală şi, în cazul în care o va întâlni pe Wozniacki în ultimul act, să o și câștige.

Wozniacki trebuie să ajungă și ea în finală și, în cazul în care o va întâlni pe Simona Halep, să o bată.

Simona Halep şi Karolina Pliskova vor juca mâine, în jurul orei 06.00 dimineața (ora Moldovei), în sferturile de finală. Daneza e și ea în sferturi, dar pe jumătatea inferioară a tabloului. O va întâlni pe Carla Suarez Navarro în această fază și, dacă trece, pe Elise Mertens în semifinale.

0