Dispariţie misterioasă la vârful armatei nord-coreene: Kim Jong-un, acuzat că a ordonat execuţia mâinii sale drepte

Dispariţie misterioasă la vârful armatei nord-coreene: Kim Jong-un, acuzat că a ordonat execuţia mâinii sale drepte

Unul dintre cei mai cunoscuţi generali nord-coreeni ar fi fost executat la ordinul dictatorului Kim Jong-un, relatează presa din Coreea de Sud, preluată pe larg de presa internaţională.

Generalul Hwang Pyong-so nu a mai fost văzut în public din 13 octombrie, iar serviciile secrete sud-coreene spun că nu mai este în viaţă, fiind executat la ordinul lui Kim Jong-un.

Conform serviciilor sud-coreene, Partidul Muncitorilor l-a declarat vinovat de „atitudine perfidă“ faţă de regim şi l-a exclus din rândurile sale. Cazul său are la bază acuzaţia că ar fi dat mită în scopul de a avansa în grad.

Mâna sa dreaptă, Kim Wong-hong ar fi căzut victimă colaterală în acest caz şi se află acum într-o tabără de deţinuţi politici. Căderea lui Hwang Pyong-so ar fi fost orchestrată de Choe Ryong-hae, vicepreşedintele Comitetului Central al Partidului Muncitorilor şi un colaborator apropiat al lui Kim Jong-un.

Kim Jong-un este cunoscut pentru execuţiile sale macabre, printre victime numărându-se unchiul său Jang Song-thaek, acuzat de trădare, şi ministrul Apărării Hyon Yong-chol.

0