Directorul Blue Air recunoaște că ultimul cuvânt în luarea unor decizii importante la Air Moldova va aparține celor doi moldoveni

Directorul Blue Air recunoaște că ultimul cuvânt în luarea unor decizii importante la Air Moldova va aparține celor doi moldoveni

Directorul general al Blue Air, Marius Puiu, recunoaște că deși compania pe care o conduce deține o cotă parte de 49% din acțiunile Întreprinderii de Stat Air Moldova, procurată recent, factorii de decizie sunt cei doi cetățeni ai Republicii Moldova, care dețin pachetul majoritar de 51%, fiecare câte 25,5%. Totuși, acesta susține că acest lucru vine „din înțelegerea în amănunțime a spațiului moldovean”.

Compania Air Moldova a organizat azi un briefing de presă, direct la ieșirea pe pista de aterizare-decolare a Aeroportului Internațional Chișinău, la care a participat conducerea companiilor Blue Air, Civil Aviation Group SRL, cea care a preluat Air Moldova, precum și directorul Air Moldova, Iulian Scorpan.

Întrebat cine va deține ultimul cuvânt atunci când va fi vorba despre luarea unor decizii radicale în privința Air Moldova, directorul Blue Air a spus: „Procentajul de 49% vine din înțelegerea în amănunțime a spațiului moldovean și anume, noi nu dorim să schimbăm numele companiei, nici identitatea ei, ceea ce înseamnă pentru noi că factorii de decizie sunt cei care dețin 51 la sută, împreună cu noi pentru deciziile foarte importante. Adică, ne dorim cu tot dinadinsul să păstrăm identitatea companiei”, a precizat Marius Puiu.

Amintim că, la data de 2 octombrie, Comisia pentru desfășurarea concursurilor comerciale și investiționale de privatizare a proprietății publice,a desemnat câștigător al concursului de privatizare a Î.S. Air Moldova, compania Civil Aviation Group S.R.L. Valoarea tranzacției de vânzare–cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite. Cumpărătorul și-a asumat și obligația soluționării problemelor de operare și de dezvoltare a Companiei.

„Compania Civil Aviation Group SRL este fondată de un grup de investitori între care cota cea mai mare este deținută de compania cu renume internațional Blue Air. Aceasta este una dintre cele mai importante companii de pe piața avia românească, care deținând 30 de nave de tip Boeing, în prezent, acoperă 80 destinații. Asociați ai Companiei Civil Aviation Group SRL sunt și 2 persoane fizice, cetățeni ai Republicii Moldova cu experiența în domeniul aviației de peste 20 de ani, coproprietar al Companiei aeriene AMS Airlines Air Charter (Georgia) și expert financiar, președinte al unei companii de consultanță din SUA”, se anunța în comunicatul APP din 2 octombrie.

Ulterior presa a relatat că Civil Aviation Group SRL a fost fondată pe 23 august 2018, iar cele două persoane fizice, cetățeni ai Republicii Moldova, care dețin fiecare câte 25,5% dintre acțiuni sunt Serghei Melnik, fost candidat la funcția de guvernator, expert financiar și președinte al unei companii de consultanță din SUA și Andrei Ianovici, coproprietar al Companiei aeriene AMS Airlines Air Charter (Georgia).

0