#dinBasarabia: Cele mai tari trupe autohtone într-un concert spectaculos la Bucureşti

#dinBasarabia: Cele mai tari trupe autohtone într-un concert spectaculos la Bucureşti

Tradiționalul Concert #dinBasarabia revine și în acest an cu o ediție la fel de spectaculoasă. Formaţiile autohtone „Zdob și Zdub” și „Alternosfera” vor urca din nou pe aceeași scenă la București, după un recital al trupelor Cuibul și Rupt din Chișinău. Evenimentul se va desfășura, ca în fiecare an, la Arenele Romane din Capitală, pe 25 martie 2017.

Concertul este organizat de Centrul pentru Integrare și Dezvoltare Prut, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, cu ocazia aniversării a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara (27 martie 1918).

Formația etno-rock din Republica Moldova, „Zdob și Zdub”, din 1994 combină diferite stiluri muzicale și promovează folclorul românesc autentic, susținând concerte în peste 20 de țări europene. Trupa a obținut locul 6 la concursul Eurovision în 2005 și a cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe europene.

„Alternosfera” este o formaţie de rock alternativ, înfiinţată în decembrie 1998 la Chişinău. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP.

„Cuibul”, formație acoustic funk din Basarabia, a fost înființată în 1991 de către Igor Dîna, producătorul Zdob și Zdub, și reactivată în 2013, cu participarea unor instrumentiști de seamă și a tinerei soliste Lidia Scarlat.

Iar „Rupt” este o trupă funk rock din Republica Moldova, un proiect al renumitului basist şi producător muzical din Chișinău, Alex Calancea.

Informaţii şi detalii despre bilete găsiţi pe pagina de Facebook a evenimentului.

0