Din punct de vedere politic, Marian Lupu ar putea fi viitorul președinte al AȘM. Din punct de vedere științific nu se știe

Din punct de vedere politic, Marian Lupu ar putea fi viitorul președinte al AȘM. Din punct de vedere științific nu se știe

Fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, actualul deputat democrat Marian Lupu ar putea fi noul președinte al Academiei de Științe din Moldova, după ce fostul președinte al AȘM, Gheorghe Duca și-a anunțat demisia „din motive personale”. Despre aceasta a scris presa de la Chișinău, făcând trimitere la surse de încredere. De altă parte, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a spus că nu poate nici să infirme, dar nici să confirme faptul că Marian Lupu ar putea candida la șefia AȘM.

Potrivit surselor Tribuna.md, Marian Lupu nu întrunește deocamdată condițiile necesare pentru a putea candida la această funcție (inclusiv nu este academician), dar „toate problemele de acest gen urmează a fi soluționate în viitorul apropiat”.

„Prima informație a apărut ieri, dar nu pot infirma sau confirma acest fapt. Anterior au fost zvonuri și în legătură cu Academia de Studii Economice din Moldova. Tot ce știu este că dumnealui are grad științific. În contextul reformelor realizate, este de menționat că demisia fostului președinte al AȘM nu are nimic cu presupuse presiuni. Deci, nu pot infirma, dar nici confirma despre candidatura lui Marian Lupu”, a declarat Vitalie Gamurari pentru Cotidianul.md.

Vedeți și: Președintele AȘM, Gheorghe Duca, membru din oficiu al Guvernului, și-a dat demisia. „Coincide cu procesul penal referitor la salariile familiei noastre”

0