Dilema Primăriei Chişinău: De unde să cumpere şi unde să lanseze focurile de artificii, la 1 decembrie

Dilema Primăriei Chişinău: De unde să cumpere şi unde să lanseze focurile de artificii, la 1 decembrie

Autoritățile municipale au o dilemă – nu știu de unde să cumpere și unde să lanseze focurile de artificii la inaugurarea Pomului de Crăciun din centrul Capitalei, care va avea loc pe 1 decembrie.

Specialistul principal în cadrul Direcţiei Cultură a Primăriei Chişinău, Steluţa Mitriuc, a anunțat în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei că responsabilii de procurarea și instalarea focurilor de artificii trebuie să fie convocați într-o ședință, lucru care a nemulțumit noua conducere a instituției.

„Regret că trebuie să discutăm despre focurile de artificii. Specialiștii din cadrul Primăriei trebuie să vegheze asupra politicilor și viziunilor. Dacă nu știți ce să faceți, să vină o companie să vă facă un design. Nu funcționarul public trebuie să se preocupe de unde să se ia focuri de artificii”, a declarat noul viceprimar Ruslan Codreanu.

„Nu aduc eu focuri de artificii. Scenariul este făcut de specialiști, dar ei trebuie să fie convocați”, a fost replica Steluţei Mitriuc.

De partea cealaltă, noul primar general interimar, Silvia Radu, i-a cerut şefei Direcţiei Cultură a Primăriei Chişinău să coordoneze programul festiv al sărbătorii de 1 decembrie cu noul viceprimar. „Acum a fost numit un nou viceprimar, vreau să coordonați cu el ceea ce vreți să prezentați în ședință”, a spus Radu.

Conform programului, deocamdată nu se cunoaște nici locul de unde vor fi lansate focurile de artificii. Mitriuc speră că acestea vor fi lansate în Piaţa Marii Adunări Naționale, aşa cum se făcea în anii precedenți.

0