Diacov, despre noul sediu al PD: „Partidul mare şi sediul mare”. Ce spune despre condiţiile de închiriere a acestuia

Diacov, despre noul sediu al PD: „Partidul mare şi sediul mare”. Ce spune despre condiţiile de închiriere a acestuia

„Partidul mare şi sediul mare. Partidul Comuniştilor l-a construit pentru dânşii, dar au văzut că se micşorează partidul, au cedat sediul altora”. Aşa a comentat preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, necesitatea unui nou sediu pentru formaţiunea democrată. Acesta nu a putut spune dacă formaţiunea sa va trece la „casă nouă” până la anul nou sau deja în 2018.

„Nu ştiu precis, nu s-a discutat. Cred că o să avem o şedinţă la Consiliul Naţional până la sfârşitul anului. Eu nu port răspundere de această activitate”, a spus Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Întrebat cât a costat procurarea clădirii, dar şi renovarea acesteia care are loc şi în continuare, preşedintele de onoare al democraţilor a invocat faptul că nu el se ocupă de problemele de finanţe, dar şi-a exprimat încredere că „partidul o să anunţe ce fel de clădire, a cui clădire, care sunt condiţiile de arendă şi aşa mai departe”.

„Eu cred că nu-i problema în sediu, cât de mare este. Este grija celor care trebuie să-l întreţină, că astăzi un sediu trebuie să şi-l întreţii. Nu cred că în alte ţări se discută problema sediului. Sediul trebuie să fie legal, sediul trebuie să fie închiriat în condiţiile legii, sediul trebuie să fie deschis pentru cetăţeni. Pentru membri de partid în primul rând, şi pentru cetăţeni”, a opinat Diacov.

„Când partidul va trece în acel sediu, veţi avea posibilitatea să veniţi, să discutăm, să-l vedeţi din interior, pentru că altfel speculăm. Eu n-am fost acolo”, a conchis Dumitru Diacov la subiectul dat.

0