Dezvăluiri despre viața lui Hitler: Ținea dietă strictă și consuma doar apă la temperatura camerei

by Genko Genko

Pentru a se proteja împotriva bolilor, Adolf Hitler ținea o dietă strictă și consuma doar apă care avea temperatura camerei.

Tot personalul știa că Hitler are probleme cu splina, iar dictatorul ținea o dietă strictă, de care avea grijă bucătarul său personal.

Dezvăluirile îi aparțin lui Elisabeth Kalhammer, fosta menajeră a lui Adolf Hitler, în vârstă de 89 de ani, care spune că deseori, când stătea treaz după miezul nopții, dictatorul nazist se delecta cu „Prăjitura Fuhrerului” și alte bunătăți cu mult zahăr.

Hitler era o persoană nocturnă, care discuta noaptea cu oaspeții săi și dădea raiduri dese pe la bucătărie, foarte rar întâmplându-se să se trezească înainte de ora prânzului, conform Daily Mail.

Austriaca Elisabeth Kalhammer, pe atunci Elisabeth Marchtrenkerin, s-a dus să lucreze pentru Fuhrer în anul 1943, după ce a răspuns unui anunț dat în ziar. Femeia nu a știut că angajatorul ei va fi Adolf Hitler.

Ea a lucrat la spălătorie, a cusut, a făcut ceaiul și curățenie pentru dictator. Lui Adolf Hitler îi plăcea să servească ceaiul într-o ceașcă cu porțelan, făcut la Nymphenburg.

article-2614525-1D663A7900000578-410_634x534

Fosta menajeră a dictatorului, ajunsă la 89 de ani

Menajera lucra alături de alți 21 de oameni din personalul dictatorului și, cu toate că s-a aflat de multe ori în prezența lui, nu a vorbit niciodată cu acesta.

Citește și: 125 de ani de la naşterea lui Hitler: Lucruri pe care probabil nu le ştiai despre viaţa liderului nazist

Elisabeth Kalhammer a lucrat până la sfârșitul războiului pentru Adolf Hitler și a fost anunțată încă de la început că nu are voie să dezvăluie nimic din interiorul casei Berghof, reședința dictatorului, altfel va fi aspru pedepsită.

CITIȚI ȘI...