Deutsche Bank: Rusia va plăti un preț foarte mare pentru acțiunile în raport cu Ucraina

by Genko Genko

Economistul-șef al Deutsche Bank, David Folkerts-Landau, consideră că Rusia va trebui să plătească un preț foarte mare pentru acțiunile sale în raport cu Ucraina.

Potrivit Deutsche Welle, Folkerts-Landau a declarat într-un interviu pentru Die Welt, în ediția din 28 aprilie, că opinia investitorilor despre Rusia se va „schimba radical”.

„Din cauza acțiunilor sale în raport cu Ucraina, care amintesc de tiparele de gândire ale secolului 19, Rusia a devenit mai puțin previzibilă. De aceea, ea nu trebuie să se mire dacă nu va fi percepută drept un loc sigur pentru investițiile străine”, a accentuat expertul.

Printre altele, investitorii occidentali vor atrage mai multă atenție la problemele structurale ale țării. „Rusia a ratat oportunitatea de a crea o economie funcțională, care să dețină o competitivitate internațională”, a menționat Folkerts-Landau.

Referindu-se la astfel de neajunsuri ale „monoculturii economice” ruse ca metodele defectuoase de administrare, corupția, insuficiența protecției juridice, precum și la „evoluția îngrijorătoare a demografiei”, el a concluzionat că „străinii supraestimează prea mult potențialul economic al Rusiei”.

CITIȚI ȘI...