Deși ar trebui să aprobe bugetul pentru anul viitor, Parlamentul modifică bugetul actual

Deși ar trebui să aprobe bugetul pentru anul viitor, Parlamentul modifică bugetul actual

Deși ar fi cazul să înceapă lucrul asupra aprobării bugetului pentru anul 2018, Parlamentul a aprobat ieri, în cadrul ședinței plenare, modificarea și completarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017. Scopul modificărilor în lectură finală este ajustarea indicatorilor bugetari, reieșind din nivelul de executare a veniturilor bugetului de stat în primele opt luni ale anului curent și având la bază evoluția unor indicatori macroeconomici, precum și estimările anuale.

Astfel, veniturile bugetului de stat pentru anul 2017 vor constitui 33.766.740,7 mii lei, cheltuielile au fost stabilite la nivel de 37.796.940,7 mii lei, iar deficitul va fi de 4.030.200,0 mii lei.

Vedeți și: Bugetul de stat pentru 2017 va fi modificat. Deşi cresc veniturile, şi cheltuielile sunt mai mari

Amendamentele și propunerile deputaților pentru lectura finală a documentului au fost examinate de către Guvern, iar cheltuielile susținute suplimentar vor fi acoperite din contul reducerii alocațiilor prevăzute pentru acțiuni cu caracter general. Totodată, în rezultatul modificărilor operate indicatorii generali ai bugetului de stat (venituri, cheltuieli, deficit) nu au fost modificați.

Rectificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017, în primă lectură, a fost aprobată de Parlament în cadrul ședinței din 27 octombrie.

0