Descinderi la Universitatea de Stat! Decanul Facultății de Drept a USM și un conducător al tezelor de doctorat, reținuți de CNA

Descinderi la Universitatea de Stat! Decanul Facultății de Drept a USM și un conducător al tezelor de doctorat, reținuți de CNA

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au efectuat percheziții în biroul decanului Facultății de drept din cadrul Universității de Stat din Moldova, precum și la oficiul și domiciliul unui conducător al tezelor de doctorat, într-o cauză penală pornită pe faptul săvârșirii infracțiunilor de corupere pasivă și activă. Astfel, decanul Facultății de drept al USM, Sergiu Brânză, precum și coordonatorul de doctorat implicați în caz au fost reținuți și escortați la sediul CNA pentru audieri.

Conform materialelor cauzei, un doctor habilitat în drept și conducător de doctorat, care este și avocat, fiind membru al comisiei de susținere publică a tezelor de doctorat, instituite în cadrul Universității de Stat din Moldova, ar fi oferit decanului Facultății de drept a USM, în luna august curent, în mai multe tranșe, mijloace bănești ce nu i se cuvin.

Membrul Comisiei de doctorat ar fi acționat în interesul a doi studenți doctoranzi, dar și în interes propriu, deoarece urma să fie evaluat satisfăcător de către Consiliul Științific, dar și remunerat pentru desfășurarea calitativă a activității de conducător de doctorat. Decanul facultății, în schimbul banilor, urma să faciliteze susținerea tezelor de doctorat de către cei doi doctoranzi.

În urma descinderilor efectuate pe parcursul zilei de astăzi, procurorii și ofițerii anticorupție au ridicat mijloace tehnice, purtători de informație și mai multe teze de doctorat.

Cu detalii despre evoluțiile urmăririi penale vom reveni.

0