Deputaţii ucraineni propun sistarea temporară a programelor de televiziune din ţările care nu au semnat Convenţia europeană a televiziunii transfrontaliere

by Genko Genko

Deputaţii partidului ucrainean „Svoboda” propun sistarea temporară a transmisiunii şi retransmisiunii posturilor de radio şi televiziune difuzate în analogic şi digital, difuzate în reţelele de cablu, care sunt produse în ţările care nu au semnat Convenţia europeană a televiziunii transfrontaliere.

Un astfel de proiect a fost înregistrat vineri, 21 februarie, în Rada Supremă, anunţă pagina oficială a parlamentului.

Proiectul de rezoluţie atenţionează asupra necesităţii luării acestor măsuri pentru asigurarea securităţii informaţionale a Ucrainei.

Totodată, autorii proiectului propun sistarea transmisiunii şi retransmisiunii programelor radio şi de televiziune care nu îndeplinesc această condiţie până la luarea unei decizii în Rada Supremă.

Amintim că această Convenţie crează un cadru juridic pentru libera circulaţie a programelor de televiziune transfrontalieră din Europa prin intermediul unor reguli minime comune, în domenii cum sunt programarea, publicitatea, paternitatea şi protecţia anumitor drepturi individuale.

CITIȚI ȘI...