Deputaţii PCRM nu au venit la prima ședință a Parlamentului, iar cei din PLDM au părăsit sala în semn de protest

Deputaţii PCRM nu au venit la prima ședință a Parlamentului, iar cei din PLDM au părăsit sala în semn de protest

După ce fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova a anunțat că va boicota ședința de astăzi a Parlamentului, anunțată mai întâi de vicepreședintele democrat Andrian Candu de la tribuna PDM, iar apoi susținută de către majoritatea parlamentară din Biroul permanent al Parlamentului, aceştia nu s-au prezentat la şedinţă. Totodată, fracțiunea Partidului Liberal-Democrat din Moldova a părăsit ședința specială a Parlamentului de astăzi, pe motiv că în instituţie este un joc de circ între guvernare și președintele Igor Dodon.

„Azi când cetăţenii Republicii Moldova sunt izgoniţi de acasă, li se crează condiţii să părăsească definitiv ţara, nouă ni se servesc jocuri de cea mai joasă speţă. Teatrul din spaţiul public a ajuns în Parlament, mai exact aparenta luptă dintre Dodon şi guvernare. Este o manipulare, o distragere a atenţiei cetăţenilor de la problemele existente”, a menționat liderul fracțiunii, Tudor Deliu.

„Asistăm la un ping-pong politic existent între Președinție și guvernare. Nu vrem să participăm la el și părăsim ședința”, a spus Vadim Pistrinciuc, vicepreședinte PLDM, nu înaintea de a solicita deputaților să semneze pentru introducerea sintagmei de „limba română” în articolul 13 din Constituție.

Astfel, la şedinţa de astăzi participă deputații din majoritatea parlamentară, constituită în jurul PD, deputații din fracțiunea PSRM şi cei din PL.

0