Deputat ucrainean: Duşmanul nu se află la Moscova, ci în ţara noastră

by Genko Genko

Unii membri ai partidului naţionalist ucrainean „Svoboda” sunt convinşi că sabotorii ruşi nu ar fi putut să preia controlul în Crimeea şi să ocupe clădirile administrative şi comisariatele din estul Ucrainei fără complicitatea trădătorilor din interior.

O declaraţie în acest sens a fost făcută de către deputatul partidului „Svoboda”, Iuri Mihalcişin, pentru postul de televiziune „112 Ucraina”, relatează portalul gazeta.ua.

Politicianul a accentuat că ocupanţii ruşi nu ar fi putut să instige la separatism în Crimeea şi în estul Ucrainei fără complicitate din interiorul Ucrainei şi că duşmanul statului de fapt nu se află la Moscova.

„Avem un duşman aici. Cel din exterior nu este atât de înfricoşător, ca cel din interior. Fără o complicitate din interior, ocupanţii nu ar fi putut să anexeze Crimeea atât de repede. Fără complicitate din interior n-ar fi fost cedate comisariatele din Doneţk şi Lugansk”, a specificat deputatul.

Potrivit acestuia, este necesară adoptarea iniţiativelor legislative care să prevadă ce trebuie făcut cu cei care seamănă panică, stare de spirit decadentă şi lipsă de încredere. „Şi care se ocupă cu răspândirea ideii false că Ucraina nu este condusă de o guvernare temporară, aleasă de poporul ucrainean, ci de coordonatori americani anonimi, de directorul CIA”, a rezumat Mihalcişin.

CITIȚI ȘI...